dairishare

berita,info,sejarah,pelik,seram,unik,gambar,lawak,hiburan

Lembah Bunga Di Lereng Gunung Yang Menakjubkan.

 Lembah Bunga di Himalaya. Lembah Bunga adalah lembah di ketinggian Himalaya pada ketinggian 3,600 meter di atas paras laut, dilindungi oleh gunung bersalji. Lembah Bunga Taman Negara adalah taman di lembah India, yang terletak pada ketinggian di Barat Himalaya. Taman terbentang luas yang seluas 87,50 km ². Kedua-dua taman yang terkandung dalam Nanda Devi Biosfera Reserve (223.674 ha) yang dikelilingi oleh zon penampan (5,148.57 km ²). Rizab ini adalah dalam Rangkaian Dunia Rizab Biosfera UNESCO sejak tahun 2004.

Telah ada sejak lebih daripada satu abad, walaupun dalam mitologi Hindu, gambaran kewujudan lembah ini telah ada sejak zaman berzaman. Perlindungan adalah lembut, padang rumput berselang bunga berwarna-warni, sangat cantik dan kelihatan hampir menindas. Lembah bunga yang indah lengkap dengan latar belakang gunung dan hutan. Lembah Bunga telah diisytiharkan taman negara (Nanda Devi National Park) pada tahun 1982. Penduduk tempatan tahu kewujudan bunga lembah, mereka percaya bahawa tempat itu telah didiami oleh satu kumpulan peri.

Lembah Bunga Taman Negara India adalah terkenal untuk padang rumput bunga endemik alpine dan keindahan alam semulajadi yang menakjubkan. Ini kawasan yang kaya pelbagai juga rumah kepada haiwan yang jarang dan terancam, termasuk yang beruang Asiatic hitam , harimau salji,beruang  coklat  dan kambing biri-biri biru. Ia terletak di negeri Wilayah Persekutuan. Landskap lembut

Lembah Bunga Taman Negara melengkapkan hutan belantara gunung berceranggah Nanda Devi National Park. Bersama-sama mereka merangkumi zon peralihan yang unik antara banjaran gunung Zanskar dan Great Himalaya, dipuji oleh gunung dan ahli botani untuk lebih satu abad dan dalam mitologi Hindu untuk lebih lama. sumber0 Komentar untuk "Lembah Bunga Di Lereng Gunung Yang Menakjubkan."

Google+ Followers

Jangan Lupa Like ya
×
 
Copyright © 2014 dairishare - All Rights Reserved
Template By Catatan Info