berita,info,sejarah,pelik,seram,unik,gambar,lawak,hiburan

Thursday, 5 September 2013

6 Tip Kegunaan Air Coca Cola Sebagai Pencuci

No comments :
Assalmualaikum..Dalam sibuk dok asyik cari bahan nak update blog,admin ada lak terjumpa artikel ni,biasanya air coca cola ni orang jadikan minuman,tapi air coca cola ni sebaliknya di jadikan bahan pencuci.Admin semamngnya tak bape gemar air BERGAS ni.

Jadi admin nak kongsi la bersama, mana tau bekesan.Sebenarnya admin pun tak pernah cuba lagi tip seperti yang di sebutkan dibawah ni.bagi sape-sape yang dah pernah cuba ni cita la kat admin,bekesan ke tidak..selamat mencuba ye...

Untuk membersihkan tandas:
Tuangkan 1 tin air Coca-Cola ke dalam lubang toilet. Tunggu sejam, kemudian siram sampai bersih. Asam sitric dalam Coca-Cola boleh menghilangkan noda-noda yang terlekat di seramic.

Untuk membersihkan radiator kereta:
Campur 1tin air Coca-Cola ke dalam radiator. Panaskan enjin 15-30 minit. Sejukkan enjin, setelah itu buang air radiator. Anda akan melihat karat yang keluar bersama air tersebut.

Untuk menghilangkan titik-titik karat dari bumper chrome kereta:
Gosok bumper dengan gumpalan alumunium foil yang direndam dalam Coca-Cola.

Untuk membersihkan karat dari kepala bateri kereta:
Tuangkan 1 tin air Coca-Cola di atas kepala bateri untuk membersihkan karat.

Untuk melonggarkan skru yang berkarat:
Gosokkan kain yang direndam dalam air Coca-Cola pada skru yang berkarat.

Untuk menghilangkan kesan-kesan lemak pada pakaian:
Tuangkan 1 tin air Coca-Cola ke dalam mesin cucian yang bernoda lemak, tambahkan bahan pencuci, dan spin dengan putaran normal. Coca-cola/Pepsi akan menghilangkan kesan lemak

Air Coca-Cola juga membersihkan kabut pada cermin depan kereta

Note: Sebelum mencuba tip-tip ini sila cuba dengan menggunakan bahan yang tidak di gunakan lagi,
sebarang masalah yang berlaku admin tidak akan bertanggungjawab...

No comments :

Jangan Lupa Like ya
×