dairishare

berita,info,sejarah,pelik,seram,unik,gambar,lawak,hiburan

Jom Lihat Perkampung Lelaki Yang Di Latih Menjadi Tukang Pukul

Desa Asola-Fatehpur Beri mempunyai keunikan tersendiri yang selalu menarik perhatian pelbagai media. Ini kerana, desa kembar di wilayah utara India itu mempunyai penduduk dengan tubuh berotot.

Selama beratus-ratus tahun desa Asola dikenali penduduknya dari hasil pertanian. Namun kini mereka sudah berubah dari petani miskin menjadi lelaki-lelaki kekar berotot. Kini 90 peratus lelaki penduduk Asola yang berjumlah 50 ribu orang bekerja sebagai bodyguard di kelab malam di bandar-bandar seperti New Delhi.

"Di kampung ini sekarang tidak ada satupun lelaki-lelaki yang tidak buat latihan gym," ucap Vijay Pahelwan, seorang ketua pelatih gym. "Semua lelaki bersenam. Mereka sangat memberi perhatian kepada tubuhnya. Tidak ada yang minum arak dan merokok."

Kebanyakan lelaki di Asola sudah menjalani latihan sejak masih kecil dengan harapan boleh memasuki sukan Olimpik. Namun jika gagal maka mereka masih boleh menjadi bodyguard atau tukang pukul. Ahli gusti muda yang bernama Keshav Tewar yang menghabiskan masa di gym' mengatakan'.

"Apa juga pekerjaan yang akan kudapatkan ketika dewasa, aku akan menjadi tukang pukul," jelas Keshav. "Tukang pukul di kelab malam mesti mempunyai tubuh kekar dan aku harus membuatnya tetap fit."

Menjadi tukang pukul tentunya juga tidaklah mudah. Anak muda perlu menjalani latihan fizikal keras selama 2-3 jam dalam sehari dengan mengangkat beban berat atau motor serta melakukan yoga.

Kebanyakan para lelaki bodyguard ini vegetarian dan menjalani diet agar ototnya boleh besar. Walaupun vegetarian namun menu diet mereka sama seperti makan sekor ayam utuh, 10 biji telur, sedozen pisang dan 10 liter susu.

Trend pekerjaan ini bermula 15 tahun lalu apabila ada pemilik kelab menawarkan wang sangat lumayan jika 6 pemuda desa itu mahu jadi bodyguard di sebuah parti. Sekarang mereka mendapat pendapatan US $ 25 setiap hari dan boleh terus bekerja asalkan mempunyai tubuh kuat dan tanpa rekod jenayah.


Bagikan :
0 Komentar untuk "Jom Lihat Perkampung Lelaki Yang Di Latih Menjadi Tukang Pukul "

Google+ Followers

Jangan Lupa Like ya
×
 
Copyright © 2014 dairishare - All Rights Reserved
Template By Catatan Info