dairishare

berita,info,sejarah,pelik,seram,unik,gambar,lawak,hiburan

Jom lihat Tempat Penagih Dadah Di Afghanistan Yang Menjijkkan

Disebalik bawah jambatan seperti pada gambar di atas, di mana lokasinya cukup terkenal dengan gelaran negara Taliban, anda boleh melihat sendiri keadaan dan suasana penagih dadah tegar di Afghanistan.

Mungkin ada benarnya dakwaan negara seperti Afghanistan merupakan antara negara yang paling bermasalah di dunia dari segi pengeluaran dadah. Malah daripada segi fakta, Adghanistan telah lama memonopoli pengeluaran candu mentah yang mana merupakan asas kepada penghasilan heroin.

Anda boleh lihat di sini, sesi berkumpulnya penagih dadah tegar di sekitar tempat ini yang cukup popular dikalangan mereka (Kabul). Mungkin di sinilah mereka bersuai kenal, meluaskan rangkaian perhubungan antara mereka dan yang paling penting sekali inilah masanya mereka melepaskan gian.

Beginilah keadaan di "markas" penagih dadah di Afghanistan ini. Mereka ini dah tak peduli dah persekitaran disekeliling mereka. Apa yang bagi mereka, masalah ketagihan mereka perlu diselesaikan segera ....

Kalau melihat semula data yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dari tahun 2005 hingga 2009, bilangan penagih dadah di Afghanistan telah meningkat sebanyak 140%. Itu baru angka rasmi, angka yang tak rasminya bukan sedikit bukan? Menurut penduduk tempatan yang berjumlah lebih daripada 25 juta penduduk Afghanistan, kira-kira 5 juta penduduk Afghanistan adalah penagih dadah.
0 Komentar untuk "Jom lihat Tempat Penagih Dadah Di Afghanistan Yang Menjijkkan"

Google+ Followers

Jangan Lupa Like ya
×
 
Copyright © 2014 dairishare - All Rights Reserved
Template By Catatan Info