dairishare

berita,info,sejarah,pelik,seram,unik,gambar,lawak,hiburan

Keindahan Tasik Di Tengah Padang Pasir Ini Pasti Buatkan Anda Terpegun

Oasis padang pasir yang indah Huacachina. Penempatan yang dibina di sekitar tasik semula jadi dan dikelilingi oleh bukit-bukit pasir yang  beberapa ratus kaki tinggi, Huacachina kelihatan jauh di luar Sahara , tetapi pada hakikatnya hanya satu jam dari pantai Pasifik. Huacachina telah lama menjadi destinasi pelancongan untuk keluarga kaya dari bandar berhampiran di Ica, dan akhir-akhir ini menjadi destinasi utama untuk sandborders yang mengembara dari seluruh dunia untuk mendaki puncak.

Oasis ini pada asasnya dipenuhi resort dan restoran di sekitar lagun biru-hijau dikelilingi oleh bukit-bukit pasir yang besar, dengan penduduk tetap sekitar 100 orang, yang bergantung sepenuhnya kepada pelancongan.

Penempatan ini berkembang di tahun 1940-an dan 1950-an sebagai percutian untuk golongan elit Peru dan mula terkenal melalui kempen promosi pelancongan di tahun 1990-an. Hari ini ia adalah syurga pengembara dan tujuan utama bagi Luncur Pasir dan dunebuggy. Tetapi pelancongan adalah tertumpu di lagun.

Dipanggil "Oasis of America," Huacachina adalah salah satu daripada beberapa oasis yang tinggal  semula jadi di Utara dan Selatan Amerika.0 Komentar untuk "Keindahan Tasik Di Tengah Padang Pasir Ini Pasti Buatkan Anda Terpegun"

Google+ Followers

Jangan Lupa Like ya
×
 
Copyright © 2014 dairishare - All Rights Reserved
Template By Catatan Info