dairishare

berita,info,sejarah,pelik,seram,unik,gambar,lawak,hiburan

Tradisi Kejam Makan Anjing Untuk Sambutan Bermulanya Musim Sejuk Di China


Dalam tradisi Yulin, makan anjing dan minum minuman keras untuk menjadikan mereka kekal sihat semasa musim sejuk.Penduduk telah mula membunuh dan makan anjing awal dalam perayaan berakhirnya musim panas mula mendapat protes oleh aktivis hak asasi haiwan.

Beberapa penduduk bandar selatan China Yulin mula berkumpul di hujung minggu lalu dan makan daging anjing dan laici untuk meraikan hari yang paling panjang tahun ini, menjelang musim sejuk sebenar Sabtu ini, lapor media tempatan.

Foto di media tempatan menunjukkan kumpulan penduduk bandar Yulin menghidangkan daging dan sayur-sayuran penuh atas meja makan. Gambar lain, yang diedarkan secara meluas di mikroblog China, adalah dari yang berkulit, anjing dimasak tergantung di cangkuk di gerai-gerai jalan atau bertimbun di atas meja.

Dalam tradisi Yulin, makan anjing dan laici dan minum minuman keras adalah tidak jelas jika manfaat kesihatan pada musin sejuk nanti.

Aktivis hak asasi haiwan berkata acara itu adalah risiko kesihatan kepada penduduk awam kerana anjing-anjing tidak menjalani kuarantin untuk memastikan mereka bebas penyakit, dan anjing-anjing itudi ambil dari jalan-jalan di seluruh negara, dan juga didakwa dicuri dari pemilik haiwan. Anjing-anjing yang beracun dengan bahan kimia toksik yang boleh membahayakan kepada manusia, kata mereka.

Deng Yidan, seorang aktivis Haiwan Asia, berkata tindak balas awam memburukkan imej Yulin dan China.


0 Komentar untuk "Tradisi Kejam Makan Anjing Untuk Sambutan Bermulanya Musim Sejuk Di China"

Google+ Followers

Jangan Lupa Like ya
×
 
Copyright © 2014 dairishare - All Rights Reserved
Template By Catatan Info