dairishare

berita,info,sejarah,pelik,seram,unik,gambar,lawak,hiburan

Fenomena Aneh Api Menyala Atas Air Di JamaicaDiJamaica, ada api yang menyala di atas air.Anehnya, pengunjung boleh berendam di air tersebut anpa sebarang kecederaan.

Tidak jauh dari Kota Saint Ann Teluk di Middlesex, Jamaica, ada kolam  unik yang bernama Windsor Mineral Spring. Ini adalah kolam air panas semulajadi yang mempunyai fenomena aneh. Daripada Jamaica Travel and Culture, ada api yang menyala tepat di atas permukaan air kolam tersebut.

Bukan kerana berunsur ghaib, fenomena ini terjadi kerana tingginya tahap gas sulfur yang keluar dari dasar kolam semulajadi ini.

Seperti kebanyakan kolam air panas yang mengandungi belerang, air di sini dipercayai boleh menyembuhkan pelbagai penyakit. Dalam sejarahnya, kolam ini sudah digunakan sebagai pusat rawatan selama berabad-abad lalu oleh penduduk sekitar.

Bagi pelancong yang ingin ke sana, biasanya akan disambut oleh komuniti di Windsor Mineral Spring. Disana, pengunjung akan ditawarkan untuk berjalan di kolam air panas tersebut. Ada juga massage api yang boleh dicuba pelancong.

Terkini, dan ini yang paling unik, pemandu pelancong akan memasak di atas air yang mengeluarkan api tersebut.

0 Komentar untuk "Fenomena Aneh Api Menyala Atas Air Di Jamaica"

Google+ Followers

Jangan Lupa Like ya
×
 
Copyright © 2014 dairishare - All Rights Reserved
Template By Catatan Info