dairishare

berita,info,sejarah,pelik,seram,unik,gambar,lawak,hiburan

Fenomena Luar Biasa Pantai Air Panas Antara Pasang Surut Di New Zealand

... Hot Water Beach (Pantai Air Panas) adalah pantai dan panas bumi adalah tarikan yang popular terletak di pantai timur Semenanjung Coromandel di New Zealand , kira-kira 12 kilometer tenggara Whitianga .

Fenomena antara air surut dan air pasang , air panas dari mata air panas bawah tanah naik ke atas melalui pasir , dan dengan mengorek lubang cetek di pasir , anda boleh membuat sebuah kolam kecil air panas untuk berbaring . Fenomena ini berlaku hanya ketika pertengahan - pasang surut air laut yang terdedah kawasan pasir dengan air panas di bawahnya . Dua jam sebelum dan selepas air surut adalah masa terbaik untuk pergi .

Pada musim puncak, beratus-ratus orang dan keluarga pergi ke pantai dengan penyodok dan baldi dan mula menggali kolam yang cukup besar untuk baring dan rileks sementara air panas menyelubungi mereka . Semakin dalam anda menggali, air menjadi makin panas dengan suhu boleh mencapai panas 64 ° C. hingga air meluap-luap panas, penggali sering menggali saluran ke laut untuk membolehkan air sejuk untuk bercampur masuk.

0 Komentar untuk "Fenomena Luar Biasa Pantai Air Panas Antara Pasang Surut Di New Zealand"

Google+ Followers

Jangan Lupa Like ya
×
 
Copyright © 2014 dairishare - All Rights Reserved
Template By Catatan Info